piliscsaba_cimer

Népesség/lakcím ügyintézés

Címigazolás


Címigazolás kiállítása iránti kérelem


Magyarországon a közigazgatás korábban nem rendelkezett egységes, közhiteles, az ország valamennyi címét tartalmazó cím-adatbázissal. Ez problémát okozhat a lakosság körében a lakcímügyintézések, banki ügyintézések során. 
A magyar közigazgatásban létrejött egységes, közhiteles, az ország valamennyi címét lefedő címnyilvántartás az ún. Központi Címregiszter (KCR), amelynek célja, hogy az adatok naprakészek, pontosak legyenek, a különböző nyilvántartásokban szereplő címadatok megegyezzenek, de ameddig az összes adat rögzítésre, korrigálásra nem kerül, hatósági ügyintézéshez, banki ügyintézéshez szükséges lehet címigazolásra.
Címigazolást tudunk kiállítani egy adott ingatlan pontos címének igazolására a tulajdonos vagy a haszonélvező kérésére.

Tovább...

Lakcím-ügyintézés

 

Magyarországon a közigazgatás eddig nem rendelkezett egységes, közhiteles, az ország valamennyi címét lefedő cím-adatbázissal. A központi címregiszter létrehozásának célja, hogy a jelenleg különböző nyilvántartásokban párhuzamosan nyilvántartott címadatokat egyetlen nyilvántartásba egyesítse, és ezzel elérje, hogy az adatok naprakészek, pontosak legyenek és a különböző nyilvántartásokban szereplő címadatok megegyezzenek. Ezzel kapcsolatos feladatok ellátását a 345/2014. (XII. 23.) Kormányrendelet írja elő.

Tovább...