piliscsaba_cimer

Helyi iparűzési adó

Iparűzési adó devizában történő fizetési lehetőségéről tájékoztató

 

Tájékoztatjuk az adózókat, hogy 2023. január 1-jétől a helyi iparűzési adót devizában - euró vagy amerikai dollár devizanemben - is megfizethetik a 366/2022. (IX. 26.) Kormányrendelet alapján.

A devizában történő befizetés lehetősége minden cég számára elérhető. Az adózó a helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségét a Magyar Államkincstár által Piliscsaba Város Önkormányzata részére nyitott számlára történő átutalással is teljesítheti.

 

Tovább...

Tájékoztató KATA adóalanyok részére

 

Tájékoztató KATA adóalanyok részére a megváltozott adózási szabályokról

 

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló 2022. évi XIII. törvény (továbbiakban: Kata tv.) 16-18. §-a több ponton módosította a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvényt (továbbiakban: Htv.). Az új szabályok érintik a helyi iparűzési adófizetési kötelezettséget is.

Tovább...

Helyi iparűzési adó


A helyi iparűzési adóban adóköteles minden, Piliscsaba Város Önkormányzatának illetékességi területén végzett vállalkozási tevékenység.
Fentiek értelmében adóköteles minden olyan vállalkozás, amely Piliscsabán székhelyet, telephelyet vagy fióktelephelyet létesít. Adóköteles továbbá minden olyan vállalkozás, amelynek székhelye, telephelye nem Piliscsabán van, de tevékenységét részben vagy egészében itt végzi. 
Az adókötelezettség az iparűzési tevékenység megkezdésének napjával keletkezik és a tevékenység megszüntetésének napjával szűnik meg.
 

Tovább...