piliscsaba_cimer
akadalymentes

Piliscsaba még mindig az egyik legbiztonságosabb település

KÖZZÉTÉVE: 2021.04.27. 15:22

Bár 2020-ban némileg emelkedett a városunkban elkövetett bűncselekmények száma, Piliscsaba még mindig Pest megye legbiztonságosabb települései közé tartozik – derül ki a rendőrség éves beszámolójából.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Pilisvörösvári Rendőrőrse elkészítette azt a 2020. évi beszámolót, amely a települések közbiztonsági helyzetét értékeli hosszú távú, komplex bűnügyi statisztikai adatok alapján – tudtuk meg Simon Gyulától, Piliscsaba közrendvédelmi tanácsnokától. A beszámoló alapján Piliscsabán 2020-ban 43 regisztrált bűncselekményt követtek el, amely ugyan 16,2%-os növekedést jelent a 2019. évi 37-hez képest, mégis – településünk vonatkozásában – az elmúlt tíz év második legjobb eredménye. 2011-ben a bűncselekmények száma még 140 volt, majd ez a mutató az évek során fokozatosan csökkent, míg 2019-re az évtized elején mért adatokhoz képest csaknem a negyedére esett vissza. 

Simon Gyula a beszámolóval kapcsolatban elmondta: az, hogy Piliscsaba még mindig a megye egyik legbiztonságosabb települése, elsősorban a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat közötti kiváló együttműködésnek köszönhető. A helyi polgárőrség alelnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik bármit is tettek Piliscsaba közbiztonságának fenntartásáért.

PP