piliscsaba_cimer
akadalymentes

Megújul a piliscsabai római katolikus templom

KÖZZÉTÉVE: 2021.03.19. 06:37

Szerdán elkezdődik a piliscsabai templom felújításának első üteme, melynek keretében új sisakot kap a templom, illetve megújul a torony és a bejárati homlokzat. A szerződés aláírásával és a munkálatok megkezdésével kapcsolatban Styevola István önkormányzati képviselő, a fejlesztési bizottság elnöke, egyben a felújítás projektgazdája az alábbiakban tájékoztatja a lakosságot. (PP)

 

"A templomfelújítás a közösséget szolgálja"

 

Sokéves áldozatos munka hozta meg a gyümölcsét, amikor 2021. március 11-én aláírásra került a piliscsabai római katolikus templom külső felújításának kivitelezési szerződése a plébánián Tázer Pálné, Mária a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ), Szilágyi Szabolcs atya a Piliscsabai Római Katolikus Plébánia, Hofstadter Tamás a T-Hof Bau Kft. képviseletében és Styevola István projektgazda jelenlétében.

 

Az alap műszaki tartalom vállalkozói díja, mely a toronysisak és a főhomlokzat felújítását tartalmazza, 165 millió forint. Az opciós tételek vállalkozói díja, mely a többi homlokzat felújítását és egyéb kiegészítő munkálatokat tartalmazza, 80 millió forint. A toronysisak és főhomlokzat felújításának várható befejezése 2021. szeptember hó. A többi homlokzat tekintetében nem áll rendelkezésre forrás, ezért ennek a munkarésznek az elvégzése feltételes.

 

Styevola István
Fotó: Szabó János

 

Galéria