piliscsaba_cimer

Megérkeztek az ingyen notebookok az iskolákba

KÖZZÉTÉVE: 2024.06.21. 15:52

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Június első felében a piliscsabai általános iskolákba is megérkeztek a kormány által biztosított notebook eszközök, amiket az 5., 6. és 9. osztályos tanulók igényelhettek.

A kormány a múlt évben második alkalommal hirdette meg azt a laptop programot, melynek köszönhetően idén közel kétszázezer számítógépet osztottak szét a diákok között országszerte. A program célja, hogy modernizálják a tanítást és a tanulást, felszereljék az iskolákat digitális eszközökkel, és hogy minden tanuló meg tudja szerezni a szükséges tudást még akkor is, ha nincs otthon számítógépe. A notebookot kizárólag tanulásra, a digitális tananyagok könnyebb elsajátítására és az oktatáshoz szükséges tananyag megkeresésére használhatják a diákok.

Az ingyenes eszközökre a szülőknek kellett regisztrálniuk 2023 novemberében, és csak azok a tanulók vihetik magukkal haza, akiknek szülei vállalták, hogy sérülés esetén az egyébként egyéves szoftvergaranciával rendelkező gép javítását vállalják. A fejenként kb. 320 ezer forint értékű eszközt ugyanis nem örökbe kapják a diákok, csupán ingyen használhatják mindaddig, amíg a tanulónak jogviszonya van az intézményben. Ezt követően sértetlenül kell visszajuttatniuk az iskolába.

A piliscsabai intézményekben idén összesen 216 diák kapott ingyen notebook csomagot: a Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolában 50 darabot, a Piliscsabai Jókai Mór Általános Iskolában 43 darabot, a Páduai Szent Antal Általános Iskolában és Gimnáziumban pedig 123 darab Dell Latitude 3140 típusú notebookot, laptoptáskát és számítógépes egeret osztottak szét júniusban. A programban állami, egyházi, nemzetiségi önkormányzati és alapítványi iskolák is részt vehetnek, szakképző intézmények azonban nem.

 

PP

 

Fotó: Windisch Gergely