piliscsaba_cimer

Kéktúrázás napja – Piliscsabán is csatlakozhatunk

KÖZZÉTÉVE: 2023.09.11. 10:20

CÍMKE: Automatikus hírlevél, kéktúra, Magyar Természetjáró Szövetség

A Magyar Természetjáró Szövetség idén negyedik alkalommal rendezi meg országos túranapját, melynek legfőbb célja a kéktúra útvonalak és a hazai hosszú távú túrázás népszerűsítése.

Október 14-én, szombaton a résztvevők 143 túraszakasz közül választhatják ki a számukra megfelelőt, így közösen egy nap alatt teljesíthetik az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra több mint 2550 kilométerét. Az útvonal Piliscsabát is érinti, így akár innen indulva is lehet csatlakozni. Azokat a túrázókat, akik Piliscsabán csatlakoznak vagy keresztülhaladnak a városon, Piliscsaba Város Önkormányzata pogácsával, üdítővel várja és látja vendégül az útjukba eső piactéren.

A rendezvény ingyenes, azonban a résztvevők létszáma túránként korlátozott (50 fő). Érdemes időben regisztrálni a kekturazasnapja.kektura.hu/turak oldalon. A Piliscsabát érintő útvonalak:

Dorog – Piliscsaba (18,5 km)

Piliscsaba – Hűvösvölgy (22,4 km)

A túra piliscsabai megállója a Wesselényi, az Árpád vezér és a Kálmán király utca találkozásánál lévő villanyoszlop, ahol a kéktúra bélyegzője van elhelyezve.

További részletek a https://kekturazasnapja.kektura.hu/ oldalon találhatók, ahol az is megtekinthető, hogy egy-egy túrára éppen hány jelentkező van, emellett a túraszakaszok hosszáról, szintemelkedéséről, térképes megjelenítéséről és szakaszfelelőseiről is itt informálódhatnak. Az esemény érdekessége, hogy a túracsoportok követése GPS-jeladók segítségével valósul meg, így a világhálón egy valós idejű térképen lehet majd nyomon követni a túrázók mozgását, a nap végére pedig kirajzolódik az ikonikus útvonal képe, az Országos Kéktúra teljes nyomvonala.

 

PP