piliscsaba_cimer
akadalymentes

A piliscsabai 12–15 évesek oltópontokon kaphatják meg az oltást

KÖZZÉTÉVE: 2021.06.23. 12:00

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Megkezdődött a 12–15 éves gyermekek oltása. A 12. életévüket betöltött gyermekeket a [vakcinainfo.gov.hu](https://vakcinainfo.gov.hu/) weboldalon lehet regisztrálni, és már időpontot is lehet foglalni számukra az oltópontokra.

A korosztály oltása Pfizer-Biontech vakcinával történik. Dr. Széllinger Eszter gyermekorvostól megtudtuk, hogy a regisztrált piliscsabai gyermekek egyelőre az oltópontokon kaphatják meg az oltást. Budapesten többek között a Budai Gyermekkórház, a Honvéd kórház, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikája és a Bethesda oltópontjai közül lehet választani.

 

Az oltáshoz szükséges teendők:
1. Regisztráció a vakcinainfo.gov.hu honlapon.
2. Szülői nyilatkozat kitöltése, mely az nnk.gov.hu oldalon található.
3. A regisztrációt néhány órán vagy napon belül érvényesítik, utána lesz lehetőség időpontfoglalásra az eeszt.gov.hu honlapon.
4. Az oltáshoz szülői kíséret javasolt. Legyen nálunk a kitöltött nyilatkozat, a gyermek taj- és lakcímkártyája. Ajánlatos, hogy a gyerekek ne éhgyomorra érkezzenek az oltásra.

A doktornő arra is felhívta a figyelmet, hogy a vakcina beadását követően két napig nem ajánlott az erős fizikai aktivitás, megterhelő sporttevékenység, mert ez felerősítheti az oltási reakciót.

Bár ebben az életkorban a betegség lefolyása jellemzően gyenge, egyre több gyerek kerül kórházba világszerte a COVID–19 fertőzés miatt. Az elhúzódó poszt-Covid tüneteket vagy a szövődményként kialakuló sokszervi gyulladást jobb megelőzni és elkerülni, ezért ajánlatos a gyermekek oltása.

PP