piliscsaba_cimer

20 éves testvérvárosi jubileum - Möckmühl – Piliscsaba

KÖZZÉTÉVE: 2024.06.20. 16:16

Ulrich Stammer polgármester tavasszal Piliscsabán átadott személyes meghívására idén Möckmühlben ünnepelhettük meg testvérvárosi kapcsolatunk 20 éves jubileumát. Ebből az alkalomból egy nagyobb, 55 fős küldöttséggel látogattuk meg a június 14–16. között megrendezett Stadtfestet. Az önkormányzati képviselőkből, a jelenlegi és leendő német nemzetiségi önkormányzati képviselőkből, a Hauck iskola képviselőiből, a német egyesület tagjaiból és a PSE edzőiből és játékosaiból, valamint Manek Jánosból, a szerződést egykor aláíró városvezetőből álló delegációt Farkas András polgármester vezette. Velünk ünnepelte meg a jubileumot a harmadik testvér, Cherasco városának delegációja is a frissen megválasztott polgármester, Claudio Bogetti vezetésével.

Pénteken kora este sokéves hagyomány szerint a három város polgármesterei egy hordó csapra verésével nyitották meg a rendezvényt. Itt adtuk át ajándékunkat, egy kerámiatáblát, melyet eme jeles évfordulóra készítettünk.

Szombaton délelőtt barátságos mérkőzést játszottak egymással Möckmühl és Piliscsaba futballistái, a népes küldöttség minden tagja ott szurkolt a pálya mellett a csapatunknak. A Kovács József edző által vezetett gárda 6:0-ra győzte le a vendéglátókat. Ezután közös EB meccsnézés következett – ez a játék azonban sajnos nem magyar győzelemmel zárult.

Este közös vacsorával ünnepelték az évfordulót a testvérvárosokból érkezett vendégek a helyi önkormányzat képviselőivel és az önkormányzati dolgozókkal.

Vasárnap már a hazautazás napja volt, de előtte Ruskó András, a Hauck iskola igazgatója és Huszár Károly, a német egyesület tagja részt vett a möckmühli városi futáson – mindketten remek eredménnyel futottak.

 

Tázer Marianna

képviselő

Galéria