piliscsaba_cimer

KLIKK-elj!

2023.09.22 18:45 - 2023.09.22 21:30


Helyszín: Piliscsaba, klotidligeti plébánia

2023 szeptemberében új, ifjúsági közösség indul a Klotildligeti Plébánián 16 és 30 év közötti fiatalok számára KLIKK néven, amely egy betűszó, jelentése: Klotildligeti Ifjúsági Katolikus Közösség.

 

A szervezők célja egy olyan megtartó közösség megteremtése, amelyben hívő és kereső fiatalok helyi és meghívott előadók segítségével együtt vizsgálják meg az őket foglalkoztató legfontosabb, akár provokatív kérdésekre adott keresztény válaszokat. Olyan kérdésekre keresik majd a válaszokat, mint például: Lehet-e csak egy igaz vallás? Ha Isten jó, hogyan engedheti meg a szenvedést? A kereszténység kényszerzubbony? Egy szerető Isten hogyan küldhet embereket a pokolra? A tudomány megcáfolta a kereszténységet? Lehet a Bibliát szó szerint értelmezni? Mi Isten terve az életemre vonatkozóan? Hogyan találhatom meg a hivatásom, feladatom az életben? Hogyan találhatom meg a párom? Hogyan élhetek keresztény párkapcsolatban még mielőtt házas lennék? (A teológiai jellegű témák feldolgozásánál Timothy Keller: Hit és kételkedés című könyvét veszik alapul.)

Az alkalmak kéthetente péntek esténként 18.45-től kezdődnek a ligeti plébánián, ahová szeretettel várják a 16–30 év közötti fiatalokat, elsősorban Piliscsabáról és Pilisjászfaluról, de természetesen a máshonnan, akár a más felekezetből érkezőket is.

Az alkalmak felépítése
18:45–19:00 érkezés, közösen elfogyasztott szendvics, tea
19:00 előadás, beszélgetés
21:30 az alkalom vége

 

ELSŐ ALKALOM
2023. szeptember 22., 18:45
Az első alkalmat Szilágyi Szabolcs atya és ifj. Bazsinka József közösen tartja. Ezen az estén a résztvevők megismerkednek egymással, beszélnek arról, hogy milyen kérdések foglalkoztatják őket, a téma pedig az lesz, vajon létezhet-e csak egy igaz vallás. Szabolcs atya papként, ifj. Bazsinka József pedig laikus hívőként beszél erről a témáról, és személyes tanúságtételüket is megosztják ezzel kapcsolatban.

 

Forrás: piliscsaba-katolikus.hu