piliscsaba_cimer

Két keréken a pilisi szlovákok

2023.09.16 09:30


Helyszín: Piliscsaba, piactér

A Pilisi Szlovákok Egyesülete Két keréken őseink nyomában elnevezésű kerékpártúrát szervez szeptember 16-án, mely során a kerékpárosok meglátogatják a Pilis környéki szlovák nemzetiségi településeket, köztük Piliscsabát is.

A kerékpártúra a pilisszentkereszti Pilisi Szlovákok Központjából indul. A biciklisek az egész napos túra során ellátogatnak Pilisszántóra, Piliscsabára, Piliscsévre, Kesztölcre, Sárisápra, Dorogra, Pilisszentlélekre és Pilisszentlászlóra. Minden szlovák településen egy kis köszöntő keretében felkötik a biciklisek által hozott vándorbotra a község logójával ellátott kis zászlót, vagy a község nevével ellátott szalagot, amelyet azután tovább visznek a többi településre.

A kerékpártúrához bárki csatlakozhat Piliscsabán is. A biciklisek 8 órakor indulnak Pilisszentkeresztről, és várhatóan 9.30-kor érkeznek meg Piliscsabára. A kerékpártúra résztvevőit a piactéren látja vendégül a Piliscsabai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat. Aki csatlakozni szeretne, itt megteheti. A csapat este 19 órára érkezik majd vissza Pilisszentkeresztre, ahol a résztvevőket a helyi szlovák önkormányzat vidám fogadásra és zenés, táncos mulatságra várja.

A részletes útvonal és program a csatolt plakáton olvasható.

PP