piliscsaba_cimer

31. szüreti felvonulás és bál

2022.09.24 14:00


Helyszín: Piliscsaba

A Piliscsabai Németek Kulturális Egyesülete, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola szeptember 24-én, szombaton rendezi meg az idei szüreti felvonulást és bált. A piliscsabai németek igazi gasztroélménnyel várnak mindenkit a Csaba-kertben, hiszen nemzetiségi ételbemutató színesíti majd az eseményt.

 

A program 14 órakor a szüreti felvonulással kezdődik (gyülekező a Hauck iskola előtt 13.30-tól). A felvonulás útvonala: Hauck Iskola – Kálvária utca – Új utca – Fő út – Kinizsi Pál utca – Béla király útja – Bajcsy-Zsilinszky út – Csaba-kert. Zenél a Werischwarer Burschen zenekar.

A felvonulást követően 16 órakor kezdődik a magyarországi nemzetiségek gasztrobemutatója a Csaba-kertben, melynek során a Magyarországon élő 13, törvényben elismert nemzetiség (bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) hagyományos ételeit és italait lehet majd megkóstolni. Kóstolójegy a helyszínen vásárható (500 Ft/étel).

A délután folyamán a Szerb Színház zenekara szórakoztatja a közönséget, 20 órától pedig kezdetét veszi a szüreti mulatság a Csaba-kertben felállított sátorban. A bálba a belépés ingyenes, asztalt foglalni a 70/456-5496-os telefonszámon lehet. A hangulatról a Werischwarer Burschen gondoskodik majd.

A 31. szüreti felvonulás és bál Facebook-eseménye IDE KATTINTVA érhető el.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!