piliscsaba_cimer

Polgármester

          Farkas András polgármester

1979-ben születtem. A pesti Piarista Gimnáziumban érettségiztem, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen folytattam tanulmányaimat. Építészmérnök és ipari formatervező végzettséggel rendelkezem

Anyai ágon családom 1900 óta él Piliscsabán. Gyermekeim, Aliz és Dorka révén immár az 5. generáció lakik a településen. A közösségért felelősséget érző gondolkodást kaptam örökül felmenőimtől és ezt kívánom tovább adni gyermekeimnek is. Több évig éltem Budapesten, így bár gyermekkorom óta ismerem Piliscsaba minden szegletét, régi és közelmúltbeli történetét, átéltem a betelepülők életérzését is.

Építészként polgármesterségemet megelőzően kisebb középületektől több száz lakásos társasházakig számos épület tervezésében nyílt lehetőségem részt venni, Magyarország számos pontján áll általunk megálmodott épület. Német és angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezem, olaszul alapfokon beszélek.

2009-2010 között önkormányzati képviselő voltam, Piliscsaba Településfejlesztési Bizottságának alelnöke, majd elnöke.
2009-ben alapítottam társaimmal a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) piliscsabai alapszervezetét, amelynek kezdettől fogva elnöke vagyok. 

2014 októbere óta vagyok Piliscsaba polgármestere.
2016 júniusa óta a KDNP Önkormányzati Tanácsának titkára vagyok.
2019 december óta pedig a KDNP országos elnökségének tagja vagyok. 

2014 óta komoly fejlődés indult meg Piliscsabán. A legfontosabb ezek közül a 100 fős óvoda építése az Erdészkertben, a Piactér kialakítása a településközpontban, új műfüves futballpálya és a pályavilágítás korszerűsítése, valamint a sportépület felújítása. Játszótér létesítése az Erdészkertben, az orvosi rendelő külső és belső felújítása, a Jókai Mór Általános Iskola felújítása és korszerűsítése. Az 56-os emlékmű és a Nemzeti Összetartozás Emlékmű Együttes állítása, az I. Világháborús emlékmű elkészítése, továbbá a most meginduló településközpont megújítása, a templomtorony helyreállításával, valamint a Klarissza-Ház épületegyüttes rekonstrukciójával. Ezeken felül az elmúlt évekhez köthető a Bajcsy-Zsilinszky – Vasút utca, a Kenderesi úti és az Iskola úti kereszteződések felújítása, a Klotildligeti állomás 30-as évekbeli állapotának helyreállítása, valamint a Dévényi Antal Kilátó építés is.

Az elmúlt években elkészült a település teljes vízelvezetési terve, csatornázási terve, valamit számos utca engedélyezési terve. A lehetőségek mentén ezek építése is megkezdődik. Új  fejezetet nyit Piliscsaba fejlesztésben 2021-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori kampuszán létesülő Nemzeti Tudáspark. Ehhez kapcsolódóan 2020-ban városunk elkészítette a Piliscsaba  a megújulás városa –agglomerációs mintaprojekt fejlesztési anyagot, amelynek mentén zajlanak a következő évtized fejlesztései. Piliscsaba ne csak az új szlogenjéhez legyen hű, vagyis ne csak a megújulás városa legyen, hanem az országegyik oktatási, kulturális fellegvárává váljon a következő években.

 

Elérhetőségem: polgarmester@piliscsaba.hu