piliscsaba_cimer
akadalymentes

Tájékoztató elektronikus ügyintézésről

KÖZZÉTÉVE: 2022.05.12. 16:20

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Tisztelt Piliscsabai Lakosok! Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az elmúlt időszakban a Magyar Posta küldeményekkel (pl. levelezéssel) kapcsolatos szolgáltatási díjai jelentősen megemelkedtek. Ez az Önök, valamint önkormányzatunk számára is egyre nagyobb költséget jelent.

A közigazgatási ügyekben a jogszabályok lehetőséget adnak a papíralapú levelezés kiváltására. Azok az ügyfeleink, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, választhatják az elektronikus kapcsolattartási módot. Itt meg kell jegyezni, hogy az e-mail nem számít hivatalosan figyelembe vehető kapcsolattartási formának, mivel levelező ügyfelünk személyazonosságát részünkre nem garantálja senki, míg az ügyfélkapu használata esetén az azonosítás biztosított. Természetesen az ügyfélkapun keresztül küldött dokumentumokat önkormányzatunk, polgármesteri hivatalunk „hivatali kapu”-jára kell küldeniük, mely az ügyfélkapuhoz hasonlóan szintén azonosított cím.
Gazdálkodó szervezet ügyfeleink számára az elektronikus kapcsolattartás nem kérés, hanem a jogszabályokban előírt kötelezettség.

Az ügyfélkapu használatának előnye, hogy a beadványok gyakorlatilag azonnal megérkeznek a címzetthez, járványos időszakban pedig a felesleges kapcsolatok, érintkezések is kiküszöbölhetők. További könnyítés, hogy természetes személyek az ügyintézés során bármikor rendelkezhetnek a papíralapú ügyintézésre való visszatérésről (pl. ha papíralapú igazolás szükséges a további ügyintézéshez). Természetesen vannak olyan ügytípusok, ahol a jogszabályok az ügyfél személyes megjelenését vagy meghatározott okiratok másként nem pótolható benyújtását kötelezővé teszik, ezekben az esetekben munkatársaim az elektronikus ügyintézés kizártságáról tájékoztatást adnak.

 

A kapcsolattartás módjai elektronikus ügyintézés során


Piliscsaba Város Önkormányzata kapcsolattartási címe az elektronikus ügyintézés során:
Hivatali kapu rövid neve: PCSABAONK
Hivatali kapu azonosítója (KRID): 341994188


Piliscsabai Polgármesteri Hivatal kapcsolattartási címe az elektronikus ügyintézés során:
Hivatali kapu rövid neve: PCSABA
Hivatali kapu azonosítója (KRID): 608490936

 

Kérem Önöket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, használják ki az elektronikus ügyintézésben rejlő lehetőségeket!

Köszönettel:
Nagy Zsolt jegyző