piliscsaba_cimer

Megjelent az áprilisi Piliscsabai Polgár – ONLINE

KÖZZÉTÉVE: 2023.03.31. 07:00

CÍMKE: Automatikus hírlevél, Piliscsabai Polgár, április

A Piliscsabai Polgár áprilisi számát ne keressék a postaládában, az újság ezúttal csak online jelenik meg a piliscsaba.hu oldalon, valamint Piliscsaba hivatalos Facebook-oldalán, ahonnét bármikor letölthetik.

 

Az újságban megtalálják a húsvéti szentmisék és istentiszteletek rendjét, valamint arról is olvashatnak, hogy milyen változások történtek a helyi adókban, vagy hogy mikor fejeződik be a piliscsabai Nagytemplom felújítása.

A várost érintő fejlesztésekről és a 2023-as költségvetés részleteiről Farkas András polgármestert kérdeztük, emellett pedig a nagy tavaszi várostakarítás részleteit is megosztjuk Önökkel.

Nemzeti ünnepünk 175. évfordulója alkalmából idén is felidéztük az 1848. március 15-ei eseményeket, ennek beszámolóját és képeit az újság 6. oldalán találják. Piliscsabán eddig még soha nem rendeztek vívóversenyt, február utolsó hétvégéjén azonban összegyűltek a sportcsarnokban az utánpótláskorú vívók, erről a Szent György Vívó Egyesület szakosztályvezetője, Molnár Béla számol be. A piliscsabai aerobikosok sem tétlenkedtek márciusban, a PilisTalent Sportegyesület színeiben értek el szép eredményeket.

A piliscsabai új evangélikus templom tervezésekor a modern és a hagyományos, a szimbolikus és a szakrális elemeket vegyítette Krizsán András DLA, Ybl-díjas építész, aki a tervezés folyamatáról és az épület szimbolikájáról mesél, emellett pedig Kézdy Péter evangélikus lelkész templommal kapcsolatos gondolatait is megtalálják a 11. oldalon. A Szűz Mária szent neve templom kincsei közül ezúttal a nagytemplom kereplőjéről olvashatnak érdekességeket.

A Piliscsabai Polgár áprilisi számából többet megtudhatnak a Jókai iskola elsős tanító nénijéről, Szauter Tündéről, valamint a helyi szlovák közösség áprilisi programjairól. A piliscsabai könyvtár ezúttal egy kisfiú és egy méhecske bartátságáról, a lovak mágikus erejéről, párkapcsolati gondokról és a túlélésről szóló könyveket ajánl a figyelmünkbe.

 

Az áprilisi Piliscsabai Polgár az alábbi linkre kattintva tölthető le mobiltelefonra vagy más okoseszközre:
Piliscsabai Polgár 2023. április

 

A korábbi lapszámokat az alábbi linken találják:
https://piliscsaba.hu/piliscsabai-polgar-ujsag

Jó olvasást kívánunk!

 

PP