piliscsaba_cimer

Megjelent a márciusi Piliscsabai Polgár

KÖZZÉTÉVE: 2023.03.06. 11:01

CÍMKE: Automatikus hírlevél, Piliscsabai, Polgár, újság, március

Nyomtatott formában megjelent a Piliscsabai Polgár márciusi száma, melyet a napokban minden piliscsabai postaládába eljuttatunk.

 

Az újságban megtalálnak pár márciusi programajánlót, az aktuális helyi hírek között pedig az 1%-ot fogadó piliscsabai szervezetek listáját is megtekinthetik. A 2023. évi adónaptár ebbe a lapszámba is bekerült, melyben fontos határidőket és tudnivalókat olvashatnak az idei adók befizetésével kapcsolatban. Emellett az újságból a közterületen történő faültetés szabályairól és a szennyvízszippantás előírásairól is tájékozódhatnak.

A piliscsabai polgárőrség és tűzoltóság tagjai számára az év első hónapjai sok feladattal jártak. Arról, hogy milyen esetekhez hívták őket, az újság 5. oldalán olvashatnak.

Január végén rendezték meg a Doni emléktúrát, februárban pedig a gyerekek és a felnőttek is farsangi hangulatban szórakozhattak a piactéren. A Páduai iskola jótékonysági bálján tanárok, szülők és öregdiákok együtt mulattak, a piliscsabai szlovákok pedig Szentendrére látogattak el hagyományos farsangi báljukra. Ezalatt persze a piliscsabai németek sem tétlenkedtek: két év kihagyás után ismét sváb disznóvágásra várták a közösség apraja nagyját. Mindezekről képes beszámolókat találnak a márciusi Polgár hasábjain.

A helyi általános iskolákban már februárban elkezdődtek az
iskolahívogató foglalkozások. Ezek időpontjait, valamint az óvodai és iskolai beiratkozások pontos dátumait a 10. oldalon találják. Emellett a Hauck iskola leendő elsős tanító nénije, Wittmann-né Peller Szilvia is bemutatkozik a szülőknek.

A sportrovatunkban a piliscsabai muay thai boksz edzéseiről olvashatnak bővebben, a Piliscsabai Sportegyesület pedig a tavaszi szezon meccseire készül gőzerővel. A piliscsabai könyvtár ezúttal madarakról, Deresvölgy kastélyáról, egy szépséges nőről és egy briliáns elméjű nyomozónőről szóló könyveket ajánl az olvasók figyelmébe.

 

Aki nem kapott újságot, de szeretne, jelezze a szerkesztőségnek e-mailben: piliscsabai.polgar@gmail.com, és továbbítjuk kérését a terjesztő felé.
 

Az e havi és a korábbi lapszámok a piliscsaba.hu oldalon online is elérhetők.

 

Jó olvasást kívánunk!

PP