piliscsaba_cimer

E-önkormányzat: helyi adók befizetése elektronikusan

KÖZZÉTÉVE: 2023.03.13. 14:36

CÍMKE: Automatikus hírlevél, e-önkormányzat, elektronikus, fizetés

Az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek az elektronikus ügyintézés lehetőségét is választhatják a helyi adók befizetésére.

A piliscsabai helyi önkormányzatnál nyilvántartott aktuális adóegyenleget az E-önkormányzat portálon bárki leellenőrizheti, ha rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval. Az oldalon lehetőségünk van a saját és képviselt adózó(k) adószámla kivonatának lekérdezésére is. Az E-önkormányzat portálra nem kell regisztrálni, KAÜ-azonosítás után (Ügyfélkapu, Ügyfélkapu+, Telefonos Azonosítás, eSzemélyi, Arcképes Azonosítás) használhatjuk az oldal által kínált szolgáltatásokat. A portál minden adózó számára elérhető, a nap 24 órájában és a hét minden napján lehetőségünk van a helyi adófizetési kötelezettségek online lekérdezésére és online bankkártyás fizetésre.

 

Az adók pontos összegét az adószámla kivonaton tudjuk ellenőrizni, mely az Adóegyenleg lekérdezés menüpont alatt érhető el bejelentkezést követően.

 

Íme egy kis segítség az internetes bankkártyás fizetéshez:

  • Az E-önkormányzat oldal megnyitása után elsőként kattintsunk az Ügyintézés bejelentkezéssel szövegre, majd KAÜ-azonosítással jelentkezzünk be az oldalra.

  • Ezt követően ki kell választanunk saját önkormányzatunkat, tehát Piliscsaba Város Önkormányzatát. Ha ezt már korábban megtettük, akkor a nyitó oldalon ezt ellenőrizni tudjuk.

  • Miután kiválasztottuk, az Adók, díjak, illetékek befizetése menüpontra kattintva tudjuk folytatni az ügyintézést.

  • Kattintsunk a Befizetések lekérése szövegre, majd a Választható befizetések menüsorra. Itt jelöljük be azt az adószámlát, melyre szeretnénk befizetni (a FIZETENDŐ alatt található kis négyzetet kell bepipálni), majd ezután ad lehetőséget a rendszer a pontos összeg beírására.

  • A Fizetés összesítése gombra kattintva még ellenőrizni tudjuk az adónemet és az összeget, végül a Tovább a fizetéshez gombbal az OTP Bank SimplePay bankkártyás fizetési oldalára lépünk. Itt már csak a személyes adatainkat és a bankkártyaadatokat kell megadnunk.

PP