piliscsaba_cimer

Befejeződik a piliscsabai római katolikus templom külső felújítása

KÖZZÉTÉVE: 2023.03.17. 13:00

CÍMKE: Automatikus hírlevél, nagytemplom, Styevola István

 

„a templomfelújítás a közösséget szolgálja”

 

Eltelt két év azóta, hogy aláírtuk a főhomlokzat és a toronysisak felújítása kivitelezési szerződését. A beruházás a tervezett időben elkészült. A folytatás, vagyis az oldalhomlokzatok, nyílászárók, lábazat-restaurálás, valamint egy járdaberuházás érdekében 2021 év végén Tázer Pálnéval a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) nevében ismét pályázati forrásigényt nyújtottunk be, mely pozitív elbírálást kapott 100 millió Ft értékben. Tavaly egy gyűjtést szerveztünk a felújítás II. ütemének pénzügyi kiegészítésére, ami a támogatási összeggel együtt lehetőséget adott 2022 év végén a közbeszerzés kiírására.
2023. március 13-án aláírásra került a piliscsabai római katolikus templom külső felújítása II. ütemének kivitelezési szerződése a plébánián, Tázer Pálné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ), Szilágyi Szabolcs atya, a Piliscsabai Római Katolikus Plébánia, Müller Márton, az M és M Kft. képviseletében és Styevola István projektgazda jelenlétében. A műszaki tartalom vállalkozói díja 95 millió forint. A felújítás várható befejezése 2023. október.
A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Piliscsabai Római Katolikus Plébánia mint megrendelők a piliscsabai templom felújításának II. ütemében érdekeik általános képviseletére Styevola Istvánt kérték fel, az NNÖ műszaki képviseletét Koós Gábor fogja ellátni, mindketten felajánlottuk az I. ütemhez hasonlóan térítésmentesen a szakmai felügyeletet. A műszaki ellenőri feladatokat megbízással Vágány István, a tervezői művezetést megbízással Kauser Tibor végzi.

 

Styevola István