piliscsaba_cimer

Arany János Tehetséggondozó Program

KÖZZÉTÉVE: 2021.10.07. 14:32

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot tett közzé a 2021/2022-es tanévben 8. évfolyamba lépett tanulók számára az Arany János Tehetséggondozó Programban történő részvételre. Az AJTP célja, hogy a hátrányos helyzetű vagy más okból rászoruló, ám tehetséges tanulókat sikeres felsőoktatási felvételihez segítse.

 

A programban részt vevő gimnáziumok és kollégiumok szakmai, az állam pedig anyagi támogatással, ötéves oktatási-nevelési programmal segíti a kiválasztott diákokat. Ennek során a tanulók számára ösztöndíjat és kollégiumi ellátást biztosítanak, valamint segítséget nyújtanak többek között a középfokú nyelvvizsga és a B kategóriás járművezetői engedély térítésmentes megszerzéséhez.

A programban részt vevő intézmények közül hármat lehet megjelölni, melyek közül a tanulók elsősorban a lakóhely szerinti megye intézményébe nyerhetnek felvételt. Ezen intézmények névsora a Pályázati felhívásban olvasható.

 

Jelentkezni a pályázati űrlapok hiánytalan kitöltésével, valamint a dokumentumok iskolának történő megküldésével lehet. A pályázat teljes anyagát a tanulók általános iskolájának kell eljuttatnia postai úton legkésőbb 2021. december 10-éig az első helyen kiválasztott középiskola címére. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok, a felhívás részletei és mellékletei itt érhetők el.

 

Budapesten a Budai Nagy Antal Gimnázium és a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium 2022-től közösen AJTP-osztályt indít. A program iránt érdeklődőknek kétnapos, egyéjszakás, ingyenes ismerkedési tábort szerveznek, ahol a nyolcadik osztályos, továbbtanulás előtt álló tanulók megismerkedhetnek a programmal, a gimnáziummal és a kollégiummal. A tábor tervezett helye és ideje: Budapest, 2021. október 24–25. (vasárnap és hétfő, az őszi szünet elején).

A programmal kapcsolatos bővebb információért az osztályfőnökhöz és az általános iskola továbbtanulásért felelős pedagógusához lehet fordulni.
 
PP