piliscsaba_cimer

Piliscsabai Táncház Egyesület

 

Adószám: 18593750-1-13


Számlaszám: 65700024-10133431
 

     


A nyolc évvel ezelőtt alapított egyesület az alapító okiratban rögzített céljainak megfelelően a következő rendszeres tevékenységeket végzi az évkörben:

Táncházainkat 6-7 alkalommal tartjuk adatközlő zenészekkel, tánctanítással, kézműves műhellyel minden korosztálynak. Az ádventi és a böjti időszakban dalárdákat szervezünk élőzenés népi énektanítással, kézműves foglalkozásokkal. Négy évig mi szerveztük a városban az Ádventi sokadalmat, összefogva a helyi kézműveseket, klasszikus és népzenészeket, néptáncosokat.

Minden tavasszal 3 napos mesterkurzuson adatközlőktől sajátíthatják el az érdeklődők különböző tájegységek hangszeres népzenéjét, táncát, énekeit, hímzését. Havonta működik a Bogas-klub, ahová a népzene mellett más zenei és táncművészeti irányzatokat képviselő művészeket is meghívunk. Piliscsaba Város Önkormányzata, valamint a Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola támogatásával, - hagyományteremtő céllal - szerveztük meg 2020. tavaszán a Piliscsabai Néptáncosok Találkozóját, amelyen több, mint száz néptáncosnak húzták zenészeink a talpalávalót. Helyi és testvérvárosi rendezvényeken néptáncosaink és népzenészeink rendszeresen fellépnek. Júniusban a Művészeti Alapiskola népzene és néptánc tanszakával közös mulatsággal zárjuk a tanévet, majd együtt ünnepeljük a nyári napfordulót a Szentivánéji tűzugráson. Idén nyáron lesz a 3. Ágas-bogas népművészeti táborunk Balatongyörökön. A jelentkezők napi 6 órában tanulhatnak hegedülni, brácsázni, bőgőzni, néptáncolni, énekelni, festeni, nemezelni.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényeinkre, ahol közösségben éljük meg csodálatosan gazdag hangszeres, énekes, táncos és kézműves népi örökségünket!