piliscsaba_cimer
akadalymentes

Több százan vettek részt az idei várostakarításon

KÖZZÉTÉVE: 2021.05.01. 16:04

A járványhelyzet miatt egyénileg és kis csoportokban zajlott a múlt szombati várostakarítás. Emiatt nehéz megsaccolni a résztvevők pontos számát, de kb. 2-300 piliscsabai vett részt a kezdeményezésben – tudtuk meg Győri Gábortól, a városüzemeltetés vezetőjétől.

Az idei várostakarításon 8 konténer telt meg hulladékkal, a PIVI (Piliscsaba Város Fejlesztési és Üzemeltetési Intézménye) 300 darab zsákot és 150 pár kesztyűt osztott szét a résztvevők között, de sokan saját felszereléssel és zsákokkal készültek. Az e-hulladék gyűjtése is nagy tömeget vonzott: a délelőttre meghirdetett gyűjtés folyamán összesen négy hatalmas konténer telt meg.

Az eseményen többek között részt vettek a helyi német és szlovák önkormányzat tagjai, Ferences Világi Rend tagjai, az Egyetem utca, Fényesliget, Álomvölgy, Garancstető, Csabagyöngye lakóparkok közösségei, a klotildligeti vasútállomás környékén élők, és több helyi vállalkozó is. Mivel nem mindenki jelezte hivatalosan, hogy csatlakozik az eseményhez, ezért minden résztvevőt biztosan nem tudunk felsorolni, de több kisebb csoportot és egyedül dolgozó várostakarítót is lehetett látni, mindenkinek jár a köszönet – mondta el Győri Gábor.

A várostakarítás sikerességével kapcsolatban a PIVI vezetője megjegyezte: "Azért van egy pici rossz szájízünk is, mivel a sok munka és pozitív hozzáállás ellenére sokan lakossági lomtalanításként kezelték a napot, és az otthoni szemetüket (fürdőszobapanel, forgószékek, hullámpalák) dobták a gyűjtőkonténerekbe. A cél nem ez, de ezzel együtt idén is sokakat tudtunk mozgósítani, és sikeresen zajlott a város megtisztítása." 

A városüzemeltetés vezetője köszönetét fejezte ki Valuska Erikának, a Szent István Pizza tulajdonosának, hogy több pizzával is támogatta az eseményt. Továbbá köszönet illeti a városüzemeltetés munkatársait, a hivatal dolgozóit, a rendőrség tagjait, és mindenkit, aki részt vett az eseményen – tette hozzá Győri Gábor. 

PP
Fotók: Szabó János, Farkas András, Styevola István, PNNÖ

Galéria