piliscsaba_cimer

Tisztelgés a doni hősök előtt

KÖZZÉTÉVE: 2024.01.27. 08:42

CÍMKE: Automatikus hírlevél, megemlékezés, Don kanyar, MATASZ

A Magyar Tartalékosok Szövetségének Pest Vármegyei Szervezete január 20-án rendezte meg a doni harcokban elesettek emléke előtt tisztelgő MATASZ DON-81 emléktúrát.

A fiatal tartalékosokból és túrázókból álló Nagybaczoni Nagy Vilmos menetszázad tagjai elsőként a pilisvörösvári hősi emlékműnél rótták le tiszteletüket, majd megálltak a pilisszentiváni háborús emlékműnél, végül a piliscsabai temetőben lévő II. világháborús emlékmű előtt is megemlékeztek az elhunyt katonákról és munkaszolgálatosokról.

Piliscsabán Bíró Sándor ny. r. ezredes, a MATASZ Pest Vármegyei Szervezet elnöke nyitotta meg az eseményt, majd Thumáné Kauzál Melinda, a város alpolgármestere olvasta fel a betegség miatt távol lévő polgármester megemlékező beszédét. Az emlékmű előtt koszorút helyezett el Ay Zoltán és Thumáné Kauzál Melinda alpolgármesterek, Bagi László t. ezredes, a szervezet alelnöke, Kaló Miklós ezredes, az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred parancsnoka, Szurmay János, az esemény fővédnöke képviseletében, továbbá vitéz Varga András, Nyitrai Lajos és a Kárpát-medencei Vitézi Rend tagjai. A koszorúzás Hegyi Julianna imádságával zárult.

A résztvevők ezután közösen átvonultak Nagybaczoni Nagy Vilmos vezérezredes síremlékéhez, ahol Szurmay János osztotta meg gondolatait, majd itt is koszorúzással tisztelegtek a volt honvédelmi miniszter emléke előtt.

A program zárásaként Bíró Sándor ny. rendőr ezredes emléklapot és ajándékot adott át az emléktúra szervezőinek és résztvevőinek.

PP

Galéria