piliscsaba_cimer

Rajzfilmünnep és IV. Helló Ősz rendezvény Piliscsabán

KÖZZÉTÉVE: 2022.11.14. 11:02

Idén november 18–20. között kilencedik alkalommal kerül sor az Országos Rajzfilmünnepre, mely nem csak egy helyszínre koncentrálódik. A szervezők megyénként 5–7 helyen, köztük Piliscsabán is biztosítják a teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak. A vetítések mellett a helyszínek többsége izgalmas kísérőprogramokkal (kézműves foglalkozás, kvíz, totó, táncelőadás stb.) várja a látogatókat.

 

Ki ne emlékezne a Vízipók csodapókra, Frakkra, esetleg a Futrinka utca lakóira vagy a Magyar népmesék szereplőire? Ezen a hétvégén Bálint Ágnes írói és dramaturgi munkássága között is „mazsolázhatunk”. A 65 éves Pannónia Filmstúdió alkotásainak köszönhetően különös kalandokba keveredhetünk Mézga Aladárral, kivételes alkalmak egyike, hogy mi kérhetjük következőként Dr. Bubót, és A nagy ho-ho-horgász főcímdalát egyként énekelhetjük ezen az ünnepi hétvégén. Továbbá, tisztelegve Jankovics Marcell animációs filmes életműve előtt, olyan rajzfilmklasszikusokat is megnézhetünk, mint a János vitéz vagy Az ember tragédiája. Külön megtiszteltetés, hogy a IX. Országos Rajzfilmünnep fővédnöke Rubovszky Éva, Jankovics Marcell özvegye.

 

Piliscsabán az Országos Rajzfilmünnepet november 19-én a IV. Helló Ősz eseménnyel együtt rendezik meg a Kiskopár Bisztróban. Míg a gyerekek a rajzfilmeket nézik, addig a szülők válogathatnak a Pilisi Kézművesek Közössége egyesület tagjai által készített adventi kínálatból.

Részletes program:
10.00: A kiskakas gyémánt félkrajcárja és A telhetetlen méhecske (vetítés)
10.35: Válogatás a Dúdoló, a Naszreddin hodzsa és a Bogyó és Babóca epizódjaiból (vetítés)
11.35: Az égig érő paszuly (diafilmvetítés)
12.00: Borka és a varázsruha 7-13. rész (vetítés)
12.00–19.00: a Pilisi Kézművesek Közössége Egyesület kézműves vására
12.40: Gyerekprogram: Könyvjelzőkészítés a délelőtti mesékből
14.00: Válogatás a Négyszögletű kerek erdő és Városi legendák epizódjaiból (vetítés)
16.00: Átjáró másvárosba (vetítés)
17.00: Forradalmak (vetítés)
18.00: Gyerekprogram: Kvíz a Forradalmak animációs film alapján

 

Az egyesület emellett meghirdette az Országos Rajzfilmünnep rajzpályázatát „KEDVENC NÉPMESEHŐSÖM” címmel. Babszem Jankótól kezdve Fehérlófián keresztül a Kis gömböcig jobbnál jobb történetek várják, hogy lerajzolják a gyerekek. Aki részt szeretne venni, ragadjon ceruzát, egy A4-es vagy egy A3-as papírt, és rajzolja le kedvenc népmesehősét. Az elkészült műveket a pilisi.kezmuvesek.kozossege@gmail.com e-mail-címre várják november 17-ig.

 

 

         Találkozzunk november 19-én Piliscsabán a szívünknek kedves mesehősökkel a IX. Országos Rajzfilmünnepen!

 

       Bővebb információ: www.rajzfilmunnep.hu

       Borítókép: KEDD Animációs Filmstúdió