piliscsaba_cimer

Önkiszolgáló pontok a kormányablakokban

KÖZZÉTÉVE: 2022.10.10. 15:04

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Új, mesterséges intelligenciával támogatott, érintőképernyős önkiszolgáló ügyintézési pontokon is lehet már ügyet intézni a kormányablakokban, hozzánk legközelebb Dorogon.

 

A kormányablakokban kialakított MIA (Mesterséges Intelligencia Asszisztens) Pontok érintőképernyős eszközein könnyen, gyorsan, ügyintézői beavatkozás és sorban állás nélkül lehet meghatározott ügyeket elektronikusan intézni: például vezetői engedély és személyi igazolvány pótlását, gépjárművel kapcsolatos ügyeket, anyakönyvi kivonat és erkölcsi bizonyítvány igénylését. A MIA Pontokon elhelyezett eszközöket mindenki kipróbálhatja jelenleg közel kétszáz helyszínen. A pilisvörösvári kormányablakban még nem, de Dorogon már elérhető a Mesterséges Intelligencia Asszisztens.

A további helyszínek listája az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: https://mo.hu/public_blob/

Az önkiszolgáló terminálok minden olyan technológiai kiegészítővel rendelkeznek, amely a gyors és egyszerű ügyintézéshez szükséges. Többek között a beépített kamera, a mikrofon, az ujjnyomat- és okmányolvasó, a hangszóró, a nyomtató, a bankkártyás terminál, valamint az aláíró pad is a kényelmet szolgálja. A Mesterséges Intelligencia Asszisztensek lépésről lépésre vezetik végig a felhasználót az ügyintézés menetén, emellett a felhasználó azonosítása mesterséges intelligencia segítségével történik, amely az egyik legbiztonságosabb azonosítási formának tekinthető, hiszen az arckép-azonosító szoftverek rendkívül pontos, nagy megbízhatóságú analitikára képesek, így az emberi szem által nem észlelhető eltéréseket is kiszűrik.

A projekt 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósult meg a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00058 számú, „Adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció keretében.

 

PP
 

Fotó: mo.hu