piliscsaba_cimer

Nagyheti szertartások Piliscsabán

KÖZZÉTÉVE: 2021.03.31. 14:51

A járványhelyzet miatt a piliscsabai templomokban idén a megszokotthoz képest – de a tavalyihoz hasonlóan – némileg máshogy alakul a nagyheti és húsvéti szertartások rendje.

 

PILISCSABAI RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

Április 1. nagycsütörtök: szertartás 16.30 órakor
Április 2. nagypéntek: keresztút 15 órakor, szertartás 16.30 órakor
Április 3. nagyszombat: ünnepi szentmise 16 órakor
Április 4. húsvétvasárnap: ünnepi szentmise 11 órakor
Április 4. húsvéthétfő: ünnepi szentmise 11 órakor
A szertartásokat Száraz László atya tartja. Szombaton a feltámadási körmenet elmarad.

 

KLOTILDLIGETI RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

Április 1. nagycsütörtök: szertartás 18 órakor
Április 2. nagypéntek: keresztút 15 órakor, szertartás 18 órakor
Április 3. nagyszombat: ünnepi szentmise 17.30 órakor
Április 4. húsvétvasárnap: ünnepi szentmise 9 és 18.30 órakor
A szertartásokat Szilágyi Szabolcs atya tartja. A ligeti szertartásokat online is közvetítik a https://piliscsaba-katolikus.hu/ oldalon. Szombaton a feltámadási körmenet elmarad.

 

REFORMÁTUS TEMPLOM

Nagycsütörtökön 16-19 óra között nyitva lesz a templom. Az egyénileg vagy családdal érkezőket egy imaösvény várja, amit egyénileg, vagy akár gyerekekkel is végig lehet járni. Nagypénteken 9 órakor Tinnyén, a kertben lesz nagypénteki liturgia. A piliscsabai templomban 10.45 órai kezdettel elhangzik az igehirdetés, amibe a megszokott online felületen (Jitsi) be lehet kapcsolódni (link a http://www.reformatuspiliscsaba.hu/-n). Nagyszombaton, a csend napján 16-17 óra között nyitva lesz a templom, lehetőséget adva az imádkozásra. Felhangzik Schütz Feltámadás oratóriuma. Húsvét első és második napján 10.45 órakor lesz a templomban igehirdetés, amit online közvetítenek, illetve utólag hanganyag formájában is meg lehet hallgatni. Úrvacsorai közösség nem lesz.

 

EVANGÉLIKUS TEMPLOM

Szerda délutántól a Siló Otthon kerítésén (József Attila u. 7-9.) keresztút meditációk olvashatók. Csütörtökön és pénteken 17 órakor, vasárnap és hétfőn 10 órakor tartanak – a járványügyi szabályok szigorú betartásával – kis létszámú istentiszteletet a Béthel nyitott sátortetője alatt (Széchenyi u. 8-12.). Az istentiszteletekről készült videó vagy az igehirdetés szövege megtalálható lesz a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség Facebook-oldalán

PP