piliscsaba_cimer

Megjelent az új Piliscsabai Polgár

KÖZZÉTÉVE: 2024.01.25. 13:37

CÍMKE: Automatikus hírlevél, Piliscsabai Polgár, megjelenés

Ma érkezett meg a nyomdából a Piliscsabai Polgár összevont januári–februári száma, melyet a napokban minden piliscsabai postaládába eljuttatunk.

 

A tartalomból:

  • A címlap – a Nagygulyán szánkózó gyerekekkel – visszaidézi a decembert, az újság belsejében pedig megtalálják pár adventi esemény fotóját és beszámolóját.

  • Olvashatnak továbbá a hulladékszállítás változásairól, a 2024-es hulladéknaptárat pedig az újság hátsó borítóján keressék.

  • Decemberben befejeződött a piliscsabai szennyvíztelep bővítése, és elindult a felújított medencék próbaüzeme. A fejlesztés részleteiről a telep vezetője, Takács Tamás árult el részleteket, melyről az 5. oldalon olvashatnak. Emellett pedig a többi folyamatban lévő fejlesztésről is beszámolunk: január elején indult a polgármesteri hivatal épületének energetikai fejlesztése, tovább halad a Klarissza-ház felújítása, melynek egyik legfontosabb állomása, a nyílászárók beépítése december 10-én kezdődött meg, valamint januárban a leendő bölcsőde falainak megépítése is kezdetét vette.

  • A képviselő-testület külsős alpolgármestert választott a tavalyi év utolsó testületi ülésén. Thumáné Kauzál Melinda évek óta segíti a polgármester munkáját, most többek között hivatali teendőiről és Piliscsabáról beszélgettünk vele.

  • A hivatal frissítette az idei adónaptárat, valamint arról is tájékoztatja az olvasókat, mennyibe kerül, ha kiszökik a kutya az utcára.

  • Mozgalmas volt az év utolsó hónapja a piliscsabai önkéntes tűzoltóknak és polgárőröknek. Simon Gyula polgárőr alelnök és Veréb Zoltán önkéntes tűzoltó röviden beszámolt az ünnepek előtti szolgálatról.

  • Február 1-jétől Pest vármegyében új rendszer szerint működik majd a sürgősségi orvosi ügyelet. Arról, hogy hol lesz ezentúl ügyeleti ellátás, mikor hívjuk az új, 1830-as telefonszámot, vagy hogy változik-e a háziorvosi rendelés, a 7. oldalon olvashatnak.

  • A múlt év történéseiről számolnak be a piliscsabai szlovákok és a természetjárók, a piliscsabai keresztény egyházak az ökumenikus imahétre, a Klotildligeti Ifjúsági Katolikus Közösség pedig következő, fiataloknak szánt rendezvényére invitál mindenkit. És persze nem maradhat ki az újságból a piliscsabai könyvtár e havi könyvajánlója sem.

 

Aki nem kapott újságot, de szeretne, jelezze a szerkesztőségnek e-mailben: piliscsabai.polgar@gmail.com, és továbbítjuk kérését a terjesztő felé.
Az e havi és a korábbi lapszámok a piliscsaba.hu oldalon online is elérhetők.

Jó olvasást kívánunk!

 

PP