piliscsaba_cimer

Megjelent az áprilisi Piliscsabai Polgár

KÖZZÉTÉVE: 2021.03.31. 15:37

Megjelent a Piliscsabai Polgár áprilisi száma, melyet még a húsvéti ünnepek előtt minden piliscsabai postaládába eljuttatunk. 

Az újságban olvashatják Farkas András polgármester beszámolóját a 2021-es költségvetésről, ami mellett a legfőbb bevételi-kiadási tételeket és néhány érdekesebb táblázatot találnak a tervezett beruházásokról, a civil támogatásokról és a városirányításban dolgozók létszámáról. Az önkormányzati képviselőkkel készült interjúsorozat következő részében Tázer Mariannát kérdeztük teendőiről és terveiről.

Március 15-én a forradalom hőseire emlékeztünk, Farkas András polgármester erre az alkalomra írt beszédét olvashatják. Az újságból megtudhatják azt is, mikor lesz Piliscsabán várostakarítás, meddig fogadják a Klotild-díj jelöléseket, és melyek azok a helyi civil szervezetek, akik részére május 20-ig felajánlhatjuk személyi jövedelemadónk 1%-át.

A közeljövőben megújul a piliscsabai római katolikus templom, melynek részleteiről Styevola István képviselő számol be önöknek. Felújították a ligeti templom ólomüveg ablakait, folyamatosan szépülnek meg a vasúti megállóhelyek, illetve arról is olvashatnak, mennyire fontos a sport vírus idején. 

Az újság nemzetiségi rovatából megtudhatják, hogyan ünnepeltek húsvétkor a szlovák, sváb és roma családok, és miért fontos hagyományaink megőrzése. Bemutatkozik a PAFC Versenytánc Szakosztály, a piliscsabai Dr. Göllner Mária Waldorf Óvoda és a Piliscsabai Könyvtár. Az olvasni vágyóknak pedig pár remek könyvet ajánlanak a városi könyvtár munkatársai. 

Aki nem kapott újságot, de szeretne, jelezze a szerkesztőségnek e-mailben: piliscsabai.polgar@gmail.com, és továbbítjuk kérését a terjesztő felé.
Jó olvasást kívánunk!

PP