piliscsaba_cimer

Megjelent a szeptemberi Piliscsabai Polgár

KÖZZÉTÉVE: 2023.09.11. 10:34

CÍMKE: Automatikus hírlevél, Piliscsabai Polgár, szeptember

Nyomtatott formában megjelent a Piliscsabai Polgár szeptemberi száma. A tartalomból:

Híreink között arról olvashatnak, miképp módosult az útépítési hozzájárulásról szóló rendelet, milyen közvilágítás-fejlesztést tervez az önkormányzat, és mikor kezdődhet el a szennyvíztelep bővítése. Az önkormányzati rovatban a városüzemeltetés a nyáron elvégzett munkálatokról számol be, valamint a gyom- és parlagfű-mentesítésről is olvashatnak tájékoztatót a jegyző tollából. Piliscsaba Város Önkormányzatának képviselő-testülete júniusi közmeghallgatásának beszámolóját a júliusi lapszámban helyszűke miatt nem tudtuk közzétenni, a fórumon elhangzottakról szintén a szeptemberi számban olvashatnak.

A nyári eseményekről több beszámolót is találnak az újságban: a júliusi Csaba-napon nemzetiségi ételkóstoló és sok-sok koncert várta a helyieket, a képviselő-testület tagjai Erdélyben, pontosabban Háromszéken jártak, a piliscsabai szlovákok nemzetiségi délutánt tartottak, a piliscsabai németek pedig Möckmühlbe látogattak.

Mit jelent egy évtized munkája? Erről mesélnek a Piliscsabai Tanoda munkatársai, akik szeptember 30-án ünneplik megalakulásuknak tizedik évfordulóját. A Páduai iskolában az év végi sportnapon útra kelt a Gerendás vándorkupa, a katolikus plébánia nyári táborában pedig lovagi csatába indultak a családok. A Piliscsabai Természetjáró Egyesület tagjai sem lustálkodtak a nyáron, Felvidéken, Erdélyben és idehaza is sokat kirándultak. Mindezekről az újság hasábjain olvashatnak.

Szeptemberben két könyvbemutatóra is sor kerül a Klarissza-házban. A piliscsabai írónők könyveinek ajánlóit a 13. oldalon találják, emellett a könyvtár munkatársai is kínálnak pár remek olvasmányt szeptemberre.

Aki nem kapott újságot, de szeretne, jelezze a szerkesztőségnek e-mailben: piliscsabai.polgar@gmail.com, és továbbítjuk kérését a terjesztő felé.
Az e havi és a korábbi lapszámok a piliscsaba.hu oldalon online is elérhetők.

Jó olvasást kívánunk!

 

PP