piliscsaba_cimer
akadalymentes

Megjelent a májusi Polgár

KÖZZÉTÉVE: 2021.05.04. 08:55

Megjelent a Piliscsabai Polgár májusi száma, melyet még a héten minden piliscsabai postaládába eljuttatunk.

Az újság e havi számában Farkas András polgármestert a közeljövőben várható beruházásokról kérdeztük, köztük a volt egyetemi területről, az útépítésekről és a településközpont fejlesztéséről. Emellett arról is tájékoztatjuk önöket, hol tart a nagytemplom felújítása. Az önkormányzati képviselőkkel készült interjúsorozat utolsó részében Styevola Istvánnal beszélgetünk kitűzött céljairól és Piliscsaba fejlődéséről.

Nemzetiségi rovatunkban beszámolót olvashatnak a német nemzetiségi önkormányzat nyertes pályázatairól, valamint a Mi, piliscsabai szlovákok című kiadványról. A helytörténeti cikkek sorában most Vitéz Metz Rezső életéről tudhatnak meg részleteket.

Az újságból tájékozódhatnak arról, hogyan látják a piliscsabai háziorvosok az oltáshelyzetet az áprilisi adatok és tapasztalatok alapján. Lapunk hasábjain olvashatják a nemrég elhunyt Rita nővér életútját, valamint a református templomban történt tűzeset kapcsán Szép Mónika lelkipásztor gondolatait. Portrénkból kiderül, hogyan szerezte meg Korpási Bálint birkózó az olimpiai kvótát és hogy milyen kincsek birtokában van a Piliscsabai Sportegyesület. Újságunkból megtudhatják azt is, milyen veszélyek fenyegetik a beporzókat, és hogy mi mit tehetünk értük. Az olvasni vágyóknak ismét nagyszerű könyveket ajánlanak a városi könyvtár munkatársai, Simon Gyula közrendvédelmi tanácsnok pedig a biciklizők számára készült néhány hasznos tanáccsal.

Aki nem kapott újságot, de szeretne, jelezze a szerkesztőségnek e-mailben: piliscsabai.polgar@gmail.com, és továbbítjuk kérését a terjesztő felé. Az e havi és a korábbi lapszámok a piliscsaba.hu oldalon online is elérhetők. 

Jó olvasást kívánunk!

PP