piliscsaba_cimer

Megjelent a januári Piliscsabai Polgár

KÖZZÉTÉVE: 2023.01.11. 17:00

Nyomtatott formában megjelent a Piliscsabai Polgár januári száma, mely a napokban minden piliscsabai postaládába bekerül.

 

A címlapon ezúttal az újraaszfaltozott József Attila utcát és a Klotild téri kereszteződést találják. Az ünnepi köntösbe bújt Piliscsabáról, az adventi koncertről és vásárról, valamint a piliscsabai gyerekek Mikulással való találkozásáról szóló képes beszámolóinkat az újság legelején találják. Farkas András polgármester a 2022-es év végi történésekről számol be részletesen, többek között az óvodakert-, járda- és árok-, valamint útfelújításról is ír, továbbá a decemberi testületi ülésen hozott egyéb döntésekről is említést tesz. A 7. oldalon a piliscsabai önkéntes tűzoltók 2022-ben végzett munkájukról számolnak be az olvasóknak.

A januári Polgár középső, kivehető oldalpárján frissítve, naprakészen találják meg a helyi közérdekű információkat a legfontosabb elérhetőségekkel és telefonszámokkal.

A piliscsabai németek januárban hagyományőrző sváb disznóvágásra invitálnak mindenkit, a szlovákok pedig pobocskát, szavalóversenyt és könyvbemutatót terveznek az év első hónapjaira. A Szűz Mária szent neve templom kincsei közül ezúttal a barokk orgonáról olvashatnak érdekességeket, valamint a hamarosan elkészülő evangélikus templomról is elárulunk pár részletet. A piliscsabai katolikus egyház Alpha kurzust, bérmálkozást és házassági felkészítő alkalmakat hirdet, mindezekről a 10. oldalon olvashatnak.

Az újság portrérovatában ezúttal Zengával, azaz Varga Norberttel beszélgettünk, aki gyógytornászként és néptáncpedagógusként is segíti a helyi gyerekek és fiatalok fejlődését.

Decemberben ismét megrendezték a Páduaiban a hagyományos adventi vásárt, az iskola diákjai pedig bronzérmet nyertek a tavaly év végi Mikulás-kupán. Emellett a MIKK munkatársai ezúttal is remek könyveket ajánlanak az olvasók figyelmébe.

 

Aki nem kapott újságot, de szeretne, jelezze a szerkesztőségnek e-mailben: piliscsabai.polgar@gmail.com, és továbbítjuk kérését a terjesztő felé.
Az e havi és a korábbi lapszámok a piliscsaba.hu oldalon online is elérhetők. A februári Piliscsabai Polgár csak online lesz elérhető, szintén a fenti linken.

 

Jó olvasást kívánunk!

 

PP