piliscsaba_cimer
akadalymentes

Már a postaládákban a legújabb Piliscsabai Polgár

KÖZZÉTÉVE: 2022.05.10. 12:44

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Megjelent és a napokban minden csabai háztartásba eljut a Piliscsabai Polgár májusi száma.

 

A legújabb lapszámban az áprilisi testületi ülések témáiról és döntéseiről olvashatnak részleteket, az elmúlt év Piliscsabát érintő közbiztonsági adatairól pedig Simon Gyula közrendvédelmi tanácsnok számol be.
A nemzetiségi oldalpáron ezúttal a 75 éve történt szlovák lakosságcseréről, valamint a piliscsabai svábok kitelepítésének emléknapján megrendezett megemlékezésről olvashatnak, helytörténeti cikkünkben pedig Habsburg Ottó édesapjára, a 100 éve meghalt Boldog IV. Károly királyra emlékezünk.
Szabó János szinte minden piliscsabai rendezvényen ott van, és fáradhatatlanul dokumentálja képeivel a település történéseit. Portrénkból ezúttal az ő történetét ismerhetik meg. A Páduai iskolában jótékonysági koncertet és országos matematikaversenyt rendeztek, a Hauck diákjai pedig  szavalóversenyen vettek részt. Az eseményekről szóló cikkeket a 8. és 9. oldalon találják. Az újságban számos májusi program beharangozó plakátját is megtekinthetik.
A Piliscsabai Természetjáró Egyesület tagjai a Cserhátban kirándultak, élményeikről és az Országos Kéktúráról az újság 16. oldalán olvashatnak. A Piliscsaba Sportegyesület edzői a csapatokról és tavaszi sikereikről mesélnek, a MIKK pedig újabb könyveket ajánl a Kedves Olvasóknak.

Ha valaki nem kapott újságot, de szeretne, jelezze a szerkesztőségnek e-mailben (piliscsabai.polgar@gmail.com), és továbbítjuk kérését a terjesztő felé. Az e havi és a korábbi lapszámok a piliscsaba.hu oldalon online is elérhetők.

Jó olvasást kívánunk!

PP