piliscsaba_cimer
akadalymentes

Közúti elsősegély vizsga

KÖZZÉTÉVE: 2021.10.13. 12:00

CÍMKE: Automatikus hírlevél

A gépjárművezetői engedély megszerzésének elengedhetetlen feltétele az elsősegélynyújtó vizsga. Ennek megszerzéséért nem szükséges Budapestre utazni, hiszen a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete havonta egy alkalommal lehetőséget nyújt erre Pilisvörösváron.

A Magyar Vöröskereszt az országban egyedüliként, egységes szabályozás szerint végzi az elsősegélynyújtásból történő vizsgáztatást. Bár a koronavírus-járvány az elmúlt években megnehezítette, sőt egy időre fel is függesztette a vizsgázás lehetőségét, jelenleg újra van lehetőség havonta közúti elsősegélynyújtó vizsgát tenni.
Paulusz Zsuzsa, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének munkatársa elmondta, hogy különösen a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők számára ajánlott a textil- vagy az egyszer használatos sebészi maszk viselése. Továbbá a vizsgázókat kérik a távolságtartási szabályok betartására és belépéskor kézfertőtlenítésre. A vizsgával kapcsolatban további részleteket a zsuzsi.paulusz@voroskereszt.hu e-mail-címen és a 06-70/933-8444-es telefonszámon lehet kérni.

Közúti elsősegélynyújtó vizsgára legközelebb október 27-én 9 órától kerül sor Pilisvörösváron a Művészetek Házában (Pilisvörösvár, Fő utca 127.). A vizsgák menetéről és időpontjairól az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://pestmegyevoroskereszt.hu/elsosegely/vizsgak/

PP