piliscsaba_cimer
akadalymentes

Holnaptól újra látogatható a városi könyvtár

KÖZZÉTÉVE: 2021.05.10. 10:00

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Május 11-től, azaz holnaptól újra látogatható a piliscsabai könyvtár. Az érvényben lévő szabályok értelmében az intézményt csak a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak látogathatják.
 

A koronavírus elleni védettséget az oltási igazolvány és a személyazonosság igazolására alkalmas okmány (személyi igazolvány, jogosítvány) együttes bemutatásával igazolhatjuk, ennek meglétét a könyvtár munkatársa ellenőrzi. 
A könyvtár használatára új, átmeneti szabályok lesznek érvényesek. Ennek értelmében a könyvtár területén legfeljebb 2 fő tartózkodhat, maximum 15 percig. Az épületben a maszkviselés továbbra is kötelező mindenki számára. A könyvtárban a piliscsabai önkéntes tűzoltók minden szombaton 10 órától ózonos fertőtlenítést végeznek, emiatt az adott héten visszahozott könyveket csak a fertőtlenítés utáni héten adják ki újra. Akik előjegyzett könyvre várnak, azokat a könyv beérkezését követően a könyvtár munkatársai értesíteni fogják.

A Piliscsabai Könyvtár május 11-től az alábbiak szerint látogatható:
Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 8.00–15.00
Szerda: 9.00–15.00; 15:00–18:00 csak távkölcsönzés lehetséges
Csütörtök: 8.00–15.00
Péntek: 8.00–13.00
Szombat: 8.00–10.00 csak távkölcsönzés lehetséges

 

Az oltási igazolvánnyal nem rendelkező, 18 évnél idősebb olvasók számára a távkölcsönzés lehetősége továbbra is megmarad. 
A könyvtár katalógusát az alábbi linken találják. Itt könnyen ellenőrizhető, hogy a kölcsönözni kívánt könyv(ek) elérhető(ek)-e.
Egy kis segítség a katalógus használatához:
– A keresőben lehet keresni cím és szerző alapján, a részletes keresőben több funkció is beállítható.
– Ha megjelenik a találati lista, a kiválasztott példány jobb alsó sarkában található zöld pluszjellel lenyitható a könyv bibliográfiai leírása. A példányadatok sorban a darabszámra kattintva megtudható, hogy kölcsönzésben van-e (piros) vagy elérhető-e (zöld) a keresett könyv.

A kért könyveket a munkatársak összekészítik, majd a csomagot nyitvatartási időben lehet átvenni az intézmény bejáratánál. A könyvtár dolgozói azt kérik, lehetőleg minél többen válasszák ezt a lehetőséget.

 

A könyvek felől érdeklődni e-mailben (konyvtarpiliscsaba@gmail.com), telefonon (06-26-575-399; 06-26-375-355) és a könyvtár Facebook-oldalán is lehet. 

PP