piliscsaba_cimer
akadalymentes

Holnaptól szigorodnak a járványügyi intézkedések

KÖZZÉTÉVE: 2021.11.19. 16:47

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Szombattól ismét kötelező a zárt terekben a maszk viselése – jelentette be Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón. A miniszter arról is beszélt, hogy kötelezővé tették a koronavírus elleni harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak.

 

November 20-ától tehát kötelező a maszk használata például az üzletekben vásárláskor, a bevásárlóközpontokban, a levéltárakban, a múzeumokban, a színházakban, mozikban, illetve a közigazgatási szerv ügyfelek részére nyitva álló területén, például a kormányablakokban. Emellett továbbra is maszkot kell viselni a tömegközlekedési járműveken és azok területein, az egészségügyi intézményekben, gyógyszertárakban, valamint minden olyan üzlethelyiségben, ahol rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. A maszkhasználat alól kivételt csupán az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek jelentenek. Az iskolákban az igazgatók dönthetnek arról, hogy kell-e maszkot viselniük a diákoknak – részletezte a miniszter. Majd hozzátette, továbbra is védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket.

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy november 22. és 28. között Oltási akcióhetet szerveznek az átoltottság növelése és a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A kormány mindenkinek javasolja a harmadik, megerősítő oltás felvételét. (lásd: COVID információk/Oltás)

PP