piliscsaba_cimer
akadalymentes

Használt sütőolajat is gyűjtenek a szelektív szigeten

KÖZZÉTÉVE: 2021.05.14. 11:59

CÍMKE: Automatikus hírlevél

Az összegyűlt használt sütőolajat ezentúl az erdészkerti szelektív gyűjtőpont területén kihelyezett konténerbe is leadhatjuk.

A lakossági használt sütőolaj gyűjtésére alkalmas, 240 literes gyűjtőkonténert a Biotrans Kft. biztosítja a város lakói számára. A sütőolajat és zsiradékot az eredeti csomagolásban, PET-palackban vagy egy zárt befőttesüvegben lehet belehelyezni a gyűjtőbe. Önteni nem kell, így „cseppmentes” a rendszer, nem áll fenn a kiömlés veszélye. A gyűjtő cég rendszeresen, előre egyeztetett időpontban és igény szerint biztosítja az elszállítást és az edények cseréjét.

A Biotrans Kft. ingyenes sütőolaj-begyűjtési pontokkal támogatja azokat az önkormányzatokat, amelyek élni szeretnének ezzel a lehetőséggel. A cég minden begyűjtött kilogramm sütőolaj után 25 forint visszatérítést ad egy, az önkormányzat által megjelölt szervezetnek (iskola, óvoda, alapítvány, egyesület, környezetvédelmi alap), így a környezetvédelmi előnyök mellett a település némi bevételhez is juthat, mellyel saját intézményeit támogathatja. Az összegyűjtött olajat 100%-ban újrahasznosítják, a feldolgozás során bioetanol készül belőle.

A társasházak akár lakóközösségenként is igényelhetnek kisebb, 30 vagy 60 literes gyűjtőt. További információt a www.biotrans.hu oldalon vagy az info@biotrans.hu e-mail-címen kaphatnak. 

PP
 

Fotó: PIVI