piliscsaba_cimer

Fokozódik a tűzveszély

KÖZZÉTÉVE: 2022.07.21. 12:13

A következő napokban folytatódik a kánikula, ami a rendkívüli szárazsággal együtt jelentősen növeli az erdőtüzek kockázatát. A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy fokozott tűzveszélyes helyzet és harmadfokú tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Az elmúlt hónapok szélsőségesen csapadékmentes időjárása és az utóbbi hetek hőhullámai komoly hatással voltak a Budapest környéki erdőkre. A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt 65 ezer hektár erdőterület csaknem egészét érinti az aszály. A Parkerdő felhívja a figyelmet, hogy az ország egész területén – így a Budai-hegységben, a Pilisben, a Visegrádi-hegységben és a Gödöllői-dombságban is – tűzgyújtási tilalom van érvényben, még a kijelölt tűzrakó helyeken is.
A rendkívüli helyzetben a Parkerdő tűzőrséget szervezett, munkatársai fokozott figyelemmel járőröznek a területen, de az erdőlátogatók segítségére is szükség van. A Parkerdő arra biztatja a kirándulókat, hogy ebben az időszakban mindenki váljon tűzőrré.

 

Tűz, füst vagy egyéb vészhelyzet esetén – a 112-es segélyhívó tárcsázása mellett – hívják a Piliscsaba Nagyközségi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet a 06 30 991 3580-as telefonszámon.
 

PP