piliscsaba_cimer
akadalymentes

Félpályás útlezárás szeptember 20-tól a 10-es úton

KÖZZÉTÉVE: 2021.09.16. 12:18

Szeptember 20-ától burkolatfelújítás zajlik Pilisvörösváron a 10. számú főúton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A munkálatok félpályás útlezárással, sebesség- és parkolási korlátozással járnak, várhatóan szeptember 20. és október 1. között, a Kodály Zoltán utca és az Attila utca közti szakaszon (a vasútállomástól a Bányatelepig). A pilisvörösvári vasútállomás, illetve a Szakorvosi Rendelőintézet Pilisszentiván felől közelíthető meg.

Mivel a felújítással érintett útszakasz Pilisszentivánon és Solymáron keresztül kerülhető el, itt is erős forgalomra számíthatnak az autósok, bár a 3,5 tonna fölötti tehergépjárművek forgalma továbbra is a 10-es út karbantartással érintett szakaszán bonyolódik. Pilisvörösvár Város Önkormányzata tájékoztatójában arra kéri az utazókat, hogy mindenképpen kerüljék el Pilisvörösvár területét, és alternatív közlekedési módok, a tömegközlekedés, elsősorban a vasúti közlekedés használatát részesítsék előnyben, illetve aki teheti, válassza az otthoni munkavégzést..

A szakemberek azt ígérik, hogy a munkálatok zökkenőmentes, gyors és hatékony elvégzésére törekednek, az önkormányzatok segítséget nyújtanak a lakosság minél pontosabb tájékoztatásához. A Magyar Közút munkatársain kívül számíthatunk a Pilisvörösvári Rendőrőrsre, a települések polgárőrségeire és a közterületfelügyelőkre.

A munkálatok ideje alatt kérik a közlekedők türelmét és együttműködését. A naprakész forgalomkorlátozási információkról a www.utinform.hu elérhetőségen tájékozódhatnak.

PP