piliscsaba_cimer

Elhunyt Thurnay Béla

KÖZZÉTÉVE: 2023.05.12. 09:06

CÍMKE: Automatikus hírlevél, evangélikus, elhunyt, Thurnay Béla, lelkész

2023. május 4-én, 91 évesen elhunyt Thurnay Béla evangélikus lelkész.

Vegyészmérnök végzettséggel betöltött hivatása mellett, nyugdíjas korához közeledve végezte el a levelező teológiát, majd lelkészi vizsgát is tett. Szolgált Solymáron, Csillaghegyen, Pilisvörösváron, később a PiIiscsabai Evangélikus Gyülekezetben, ahová 2000-ben költözött feleségével. 2020 őszén kapta meg az evangélikus egyház legmagasabb elismerését jelentő Prónay-díjat.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke így búcsúzott tőle: „Az elmúlt éjszaka 91 éves korában elhunyt Thurnay Béla, egyházunk egyik legtisztább gondolkodású nagy öregje. (…) Úgy ismertem meg Béla bácsit, mint aki az elmúlt – hol viharosabb, hol nyugodtabb – évtizedek során mindig béketeremtő, békét sugárzó személyiségével végezte szolgálatát. Házastársával együtt mindig a krisztusi békét adták tovább. Ez a béke a Megváltóval való élő kapcsolatból fakad. Szeretett gyülekezete, a piliscsabai közösség most épít templomot. Annak elkészültét még megérte, felszentelését sajnos már nem. Emlékezete legyen áldott. A feltámadott Jézus jelenléte vigasztalja a családot és egyházunkat.”

Thurnay Béla búcsúztatója május 20-án, szombaton 16 órakor lesz a Béthel evangélikus templomban (Piliscsaba, Széchenyi utca 8–12.). A temetést családi körben tartják, későbbi időpontban.

 

PP

 

Fotó: Thurnay Balázs (2017)