piliscsaba_cimer

Adománygyűjtés és Erzsébet-napi vásár

KÖZZÉTÉVE: 2023.11.10. 12:53

CÍMKE: Automatikus hírlevél, Adománygyűjtés, vásár, jótékonyság, Karitász

A Klotildligeti Karitászcsoport, mint minden évben, idén is megrendezi az Erzsébet-napi vásárt Szent Erzsébet ünnepén, decemberben pedig tartósélelmiszer-gyűjtést szerveznek, melyhez várják az adakozó kedvűek felajánlásait.

 

Az Erzsébet-napi vásárra az otthon feleslegessé vált, de még eladható ajándék- és dísztárgyakat, háztartási eszközöket és játékokat a vásár napjáig, november 19-ig lehet leadni a klotildligeti templom közösségi termében a szentmisék előtt és után. A Karitász felhívásában arra kéri az adományozókat, hogy
- ruhafélét, kazettákat ne, könyveket pedig csak korlátozott számban hozzanak, és megfelelő tartalommal.
- az eladásra szánt tárgyak épek és tiszták legyenek, az viszont nem számít, ha nem teljes készlet.
- a játékok használhatóak, a társasok lehetőség szerint teljesek legyenek, hiszen nem szeretnének a vásárlóknak csalódást okozni.
A vásár bevételét a korábbi évekhez hasonlóan idén is a helybéli idős, 80 éven felüli lakók megajándékozására fordítják majd, felekezettől függetlenül. Emellett pedig szociális otthonokba is jut egy-egy ajándékcsomag – mondta el Farkas Márta, a Klotildligeti Karitászcsoport vezetője, aki azt is elárulta, hogy az ajándékokat az Angyalkaszolgálat viszi házhoz: “A helyi általános iskolás lányokból álló csapat nagy örömmel és fáradhatatlanul járja az utcákat a csomagokkal, hogy mosolyogva átadhassák azokat.”

 

A Klotildligeti Karitászcsoport emellett a rászoruló családokra is gondol karácsony előtt. Részükre minden évben decemberben tartós élelmiszert gyűjtenek, a felajánlásokat a ligeti templom sekrestyéjében lehet majd leadni.

 

PP