piliscsaba_cimer

A szennyvízszippantás előírásai

KÖZZÉTÉVE: 2023.03.14. 09:00

CÍMKE: Automatikus hírlevél, szennyvízszippantás, Palterra Hungária Kft.

Bírság szabható ki azokra a lakókra, akik a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet nem szívatják ki évente legalább egyszer, vagy nem a kijelölt közszolgáltatóval vitetik el. A büntetés akár 150 000 forint is lehet.

 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Piliscsaba településen a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ideiglenes begyűjtésének ellátására a Palterra Hungária Kft.-t közérdekű szolgáltatóként jelölte ki.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/B. §-a alapján az ingatlan tulajdonosa, vagyonkezelője, vagy egyéb jogcímen használója, köteles az ingatlanán keletkező, közüzemi csatornahálózatba nem vezetett háztartási szennyvizet az annak begyűjtésére feljogosított közszolgáltatónak átadni.

A szennyvíz begyűjtését az ingatlantulajdonosnak kell a közszolgáltatónál megrendelnie, ezzel együtt köteles az önkormányzat által szervezett kötelező közszolgáltatást szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal igénybe venni. A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/J. §-a alapján arra az ingatlantulajdonosra, aki a jogszabálytól vagy a bejelentésben foglaltaktól eltérő módon szállíttatja el a szennyvizet, közszolgáltatási bírság szabható ki, melyet a vízügyi hatóság a jegyző kezdeményezése alapján vethet ki. Ennek összege akár 150 000 forint is lehet.

 

A Palterra Hungária Kft. az alábbi elérhetőségeken biztosítja az ingatlantulajdonosok számára a szolgáltatás megrendelésének lehetőségét:

  • a + 36 70 50 100 60-as telefonszámon, munkanapokon 7.30-tól 15.30-ig,

  • az info@palterra.hu elektronikus levélcímen

A közszolgáltatás díja nettó 4400 Ft/m3, bruttó 5588 Ft/m3.

 

Hivatal