piliscsaba_cimer

Nagy tavaszi várostakarítás

2023.04.22 08:00 - 2023.04.22 13:00


Helyszín: Piliscsaba

Az Együtt a Holnapunkért Egyesület és Piliscsaba Város Önkormányzata idén is megszervezi a hagyományos tavaszi várostakarítást. Április 22-én, szombaton a közösségi szemétszedéssel egyidejűleg elektronikai hulladékgyűjtést is hirdetnek, illetve a zöldhulladékos zsákokat is az esemény ideje alatt lehet átvenni a hivatalban.

Az egyesület a helyi önkormányzat támogatásával, valamint a városüzemeltetés koordinálásával idén 13. alkalommal szervezi meg a várostakarítást, mellyel a helyi lakosokat szeretnék mozgósítani és buzdítani arra, hogy tegyék szebbé és tisztábbá a környezetüket.

A várostakarítás során összegyűjtött szemetet hét piliscsabai helyszínen lehet majd leadni:

  • az Erdészkerti óvoda parkolójában,
  • a József főherceg téren,
  • a klotildligeti vasúti megállónál,
  • a Kálvária utcában a Hauck iskolánál,
  • a Csabagyöngye lakóparkban a tornapályánál,
  • Garancstetőn az első fekvőrendőrnél
  • és az Árok utca végén.
    (a csatolt térképen piros pontok jelölik a konténerek helyét)

Akik nem tudják a konténerekhez elszállítani a zsákokat, azok a 06-70/456-5594-es telefonszámon tudják jelezni, hogy hol helyezték ki azokat, és a városüzemeltetés munkatársai összegyűjtik. A PIVI a várostakarításhoz védőkesztyűket és szemeteszsákokat is biztosít, melyeket szükség esetén szintén a fenti telefonszámon lehet igényelni.

Az elektronikai és elektromos hulladékot szombaton 8–13 óra között lehet majd leadni a piliscsabai vasútállomás parkolójában (a Vasút utca felőli oldalon). Azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit vesznek át, mi kerülhet az e-hulladékgyűjtő konténerbe, a csatolt dokumentumban olvashatnak.

Szintén szombaton 9-től 13 óráig a polgármesteri hivatalban a zöldhulladék gyűjtésre alkalmas, biológiailag lebomló zsákokat vehetik át a szerződéssel rendelkező piliscsabaiak a Zöld Bicske Zrt. munkatársaitól. Mindkét esetben szükség van piliscsabai lakcímkártyára.

A nap ismét egy közös ebéddel zárul: a szervezők és a piliscsabai németek minden résztvevőt szeretettel várnak 12 órára a Hauck iskolába.

A várostakarításról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak: http://www.facebook.com/tavaszivarostakaritas

PP