piliscsaba_cimer

Beiratkozás a Piliscsabai Általános Iskolába

2021.04.15 08:00 - 2021.04.16 17:00


Helyszín: 2081 Piliscsabai Általános Iskola Piliscsaba Fő út 124.

Az Érdi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2021. április 15-én és 16-án lehet majd beiratkozni az állami fenntartású általános iskolákba, köztük a Piliscsabai Általános Iskola első osztályába. A beiratkozásra április 15-én, csütörtökön 8 és 18 óra, április 16-án, pénteken pedig 8 és 17 óra között lesz lehetőség.

A hatályos EMMI határozat értelmében a 2021/22 tanévre történő beiratkozás a szokásos módon és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. 

A Piliscsabai Általános Iskolába történő beiratkozás az intézmény igazgatójának tájékoztatása szerint történhet a KRÉTA rendszerben, a jokaiiskola124@gmail.com e-mail címen keresztül, vagy személyesen a meghatározott időpontokban, a védelmi szabályok betartásával.

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumokra lesz szükség:
- a gyermek személyi igazolványa, lakcímkártyája és OM azonosítója,
- óvodai szakvélemény,
- szakértői vélemény (ha van),
- gondviselő adatai: név, lakcím, e-mail cím, telefonszám.

Az igazgatónő kéri a szülőket, hogy lehetőség szerint már a beiratkozásnál jelezzék, hogy erkölcstanra, katolikus vagy református hittanra szeretnék járatni gyermeküket.

A tanköteles korba lépő, azaz a 2015. augusztus 31-én vagy előtte született gyerekét a szülő köteles beíratni a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Arról, hogy a tanköteles kort elérő gyermek további egy évig óvodai nevelésben maradhat-e, 2020. január 1-jétől a szülő kérésére az Oktatási Hivatal dönthet.