piliscsaba_cimer

VÉDŐNŐI GONDOZÁS VÁLTOZÁSAI TEKINTETTEL A JÁRVÁNYÜGYI HELYZETRE

 

Kedves Szülők és Kismamák!

Az Országos Tisztifőorvos Asszony az alábbi intézkedéseket rendelte el 2020.03.18-i levelében:
 

Az egészségügyi alapellátásban dolgozó védőnőknek törekedni kell a gondozott családokkal való találkozások számának minimalizálására. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a szakma szabályainak figyelembe vételével a távkonzultációs lehetőségeket (telefon, email, facebook stb.) helyezzük előtérbe.

A veszélyhelyzet időtartama alatta szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerülnek. A szülői kérdőíveket e-mailen kiküldjük, ezeket kérjük kitöltve visszaküldeni. Ehhez mindenki saját védőnője telefonszámára küldje el az e-mail címét, aki március, áprilisban tölti be a 2,3,4,5,6. életévét.  Az érzékszervi vizsgálatokat későbbi időpontban pótoljuk, erre kérjük a szülőket, hogy a veszélyhelyzet elmúltával telefonon kérjenek időpontot.

Az eljárási rend szerint ebben a rendkívüli helyzetben a munkavégzés a védőnői tanácsadóban történjen, időpont egyeztetéssel. A védőnői tanácsadó váróhelyiségében egyszerre egy időben csak egy gondozott és/vagy egy hozzátartozója legyen jelen. Kérjük, hogy az emeletre lifttel jöjjenek fel.

Amennyiben a járványügyi helyzet változik ismételten tájékoztatjuk gondozottjainkat.

Elérhetőségeink:

Békési Mária                                                              Krasznai Gyöngyi
( 06-70/456-7108                                                            ( 06-70/456-5582
š bartokmary66@gmail.com                                        š vedonogyongyi@gmail.com